לחזור על קטעים בתפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/12/02 22:01 יד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

האם מותר לחזור על קטעים בתפילה, לחזור על משפטים כמה פעמים.. אם כן האם זה אפשרי בכל קטעים? בתודה מראש

בתיה

תשובה

ב"ה
ברכה ושלום.

עדיף שלא להגיע למצבים שצריך לומר את הפסוק עוד הפעם.מפני שיכולה להווצר בעיה עם אמירת חצי פסוק עם שם השם שנישא ח"ו לשוא.
אולם אם צריך לומר עוד הפעם את הפסוק או מילה שלא נאמרה טוב -מותר.

דעי לך כי השירה בתפילה היא דבר גדול וטוב,
היא מרוממת את האדם,
היא מלכדת את הקהל,
היא עריבה ומשמחת,

אך לא ניתן להוסיף במקומות מסויימים בתפילה מילים נוספות משום שזה יוצר הפסק , וגם משום שיש בעיה הלכתית " האומר מודים מודים שמע שמע- משתקין אותו"

יש קהילות שנהגו בהם לזמזם באמצע התפילה וזה לא יוצר הפסק . אך לא צריך להאריך בזימזום.

בברכת "ותערב לפנך תפילתנו"

עוזיאל