ל''ו צדיקים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 10/07/06 17:14 יד בתמוז התשסו

שאלה

כאמור- יש 36 צדיקים בכל דור.

מי הוא הקובע, מי צדיק ומי לא? איך אפשר- מבין מאות רבנים שמישהוא יבחר רק 36?

תשובה

שלום וברכה
הדבר קיים באופן רעיוני ואין לכך השלכות מציאותיות, הצדיקים אינם בהכרח רבנים, הם יכולים להיות גם אנשים פשוטים נחבאים את הכלים.
הם מגינים על הדור בזכויותיהם כמו שאברהם חיפש בסדום מספר צדיקים כדי שיצילו את העיר כולה.
ישנם סיפורים ידועים על צדיקים נסתרים שעשו מעשים גדולים ואיש לא ידע על גדולתם ובעצם זה שגדולתם היתה נסתרת הדבר מצביע על גדולה רבה יותר.
בברכה