לוח שנה העברי

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 10/08/22 15:42 יג באב התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום רב

לפי עניות דעתי הלוח שנה העברי מחושב ע"פ 365 ימים ושש שעות

כשבתכלס ביום-יום משך היממה הוא 365 יום

ו5שעות ו54 דקות יש פגור של 6 דקות

מובן לי שבית דין של מטה קבלו סמכות לקבוע את הלוח אבל לא מסתדר לי איך בגמרא בכל מני מסכתות הרבנים יודעים נתונים מדוייקים בקשר לכל מני נושאים (כמו שאמר אחד-כך מקובלני מבית אבא)

וזה מפליא איך ידעו רזים כל כך עמוקים אבל את

משך היממה שכל כך חשובה לעם ישראל לחישוב החודש ולעוד מטרות שקשורות למצוות מהותיות לא ידעו.

תודה רבה!! ואני ישמח אם תרחיב לי בנושא!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אורך "שנת השמש" (הקפת כדור הארץ את השמש) הינו, באמת, כ- 365 ימים.

אורך "שנת הלבנה" (12 פעמים הקפת הירח את כדור הארץ)הוא כ- 354 ימים. (אורך מחזור ההקפה: כ"ט ימים, י"ב שעות ו- תשצ"ג "חלקים")

השנה העברית מתחשבת הן במחזוריות השמש, והן במחזוריות הירח.

חכמינו ז"ל ידעו היטב היטב את כל החישובים, ואפילו המסובכים ביותר הקשורים לחישוב השנים. הלל הזקן קבע את שיטת קביעת ראשי החדשים והשנים המעוברות לפני כ- 2000 שנה, למשך התקופה שלא יהיה לנו סנהדרין, ולא יקדשו את החודש על פי ראיית "מולד" הלבנה, ולא יקבעו שנים מעוברות על פי מצב בטבע) והשיטה מוכיחה את עצמה עד היום כ"לא רעה".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן