להתקרב לה'

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 13/04/05 10:28 ד בניסן התשסה

שאלה

בוקר טוב הרב,

קוראים לי הדר ואני מאשקלון אני לומדת באולפנת צבייה אשקלון.

אני מדברת עם בורא עולם לפעמים אבל אני מרגישה שקצת אני והוא(הקב"ה) התרחקנו... בבקשה תעזור לי להתקרב אליו שוב!!!!

אולי איזושהי טיפ או עיצה...

אשמח לתשובה

הדר

תשובה

שלום!
בעבודת ה' אין 'טיפים'...
יש עמל ממושך, יש תהליך של התקדמות שמתמשך כל החיים. לעיתים ההתקדמות מהירה ומלווה בשמחה גדולה, לעיתים ההתקדמות איטית, ולעיתים ישנן גם נפילות.
אין פתרון קסם, אך אנחנו צריכים לדעת כיצד להתייחס לתקופות הקשות, של העיכובים והריחוק. קודם כל צריך לזכור שגם תקופות אלו הן חלק ממהלך שלם של התקדמות, שישוב ויתחדש בע"ה. בנוסף, כדאי לשוחח על התחושות עם חברה טובה או מישהי מבוגרת יותר (אמא, אחות, מחנכת וכו').
ככלל, הפתרון לנסיגה הוא התקדמות. נסי למלא את חייך בעשייה חיובית בתחומים שאת מאמינה בהם ומרגישה שהם קרובים אלייך.
כל טוב ובהצלחה!