להתפנות לשירותים . ואיסור בל תשקצו.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/01/03 18:14 יט בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אסור להתפלל אם צריך ללכת לשירותים. האם גם אסור לברך כשצריך ללכת לשירותים?

תודה רבה=)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אסור לעסוק בשום דבר של קדושה כשצריך להתפנות.
וובעצם אסור לאדם להשהות את עצמו .

ראה נא מה כתב הרמב"ם בהלכות מאכלות אסורות:(הלכה לא')

הלכה כט
אסרו חכמים מאכלות ומשקין שנפש רוב בני אדם קיהה מהן כגון מאכלות ומשקין שנתערב בהן קיא או צואה ולחה סרוחה וכיוצא בהן, וכן אסרו חכמים לאכול ולשתות בכלים הצואים שנפשו של אדם מתאוננת מהם, כגון כלי בית הכסא וכלי זכוכית של ספרין שגורעין בהם את הדם וכיוצא בהן.

הלכה ל
וכן אסרו לאכול בידים מסואבות מזוהמות, ועל גבי כלים מלוכלכים, שכל דברים אלו בכלל אל תשקצו את נפשותיכם, והאוכל מאכלות אלו מכין אותו מכת מרדות.

הלכה לא
וכן אסור לאדם שישהה את נקביו כלל בין גדולים בין קטנים, וכל המשהה נקביו הרי זה בכלל משקץ נפשו, יתר על חלאים רעים שיביא על עצמו ויתחייב בנפשו, אלא ראוי לו להרגיל עצמו בעתים מזומנים כדי שלא יתרחק בפני בני אדם ולא ישקץ נפשו.

הלכה לב
וכל הנזהר בדברים אלו מביא קדושה וטהרה יתירה לנפשו, וממרק נפשו לשם הקב"ה שנאמר והתקדשתם והייתם קדושים כי קדוש אני. בריך רחמנא דסייען מריש ועד כען.

ועיין עוד ברמב"ם בהלכות דעות.

בברכה,

עוזיאל

.