להתחיל קשר ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/03 17:19 י בשבט התשסג

שאלה

שלום רב לך

אני נמצא בסיטואציה לא כל כך נעימה

חבר מאוד קרוב שלי יצא עם בחורה במשך 3 שנים

ולפני כחודשיים הם נפרדו סופית

יצא מצב כזה שאני והיא התחלנו להיות בקשר טוב וניראה שמשהוא קורה בינינו

מאוד חשוב לי לא לפגוע בחברות למרות שלמיטב ידיעתי להתחיל קשר לאחר שמישהוא סיים קשר זה תקין!(כמובן שלא היה ביני לבינה כלום במהלך הקשר שלהם!)

פשוט קשה לי לחשוב על זה שאני אפגע בו

האם אני מבצע עבירה כל שהיא ביחס ל"בין אדם לחברו"?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אתה מתחיל את הקשר לאחר שהם סיימו את הקשר שלהם ,
אני לא רואה עם זה בעיה.
נראה לי שיהיה זה צעד הגון מצדך לשוחח עם החבר שלך על כך.ולשתף אותו בדילמה שלך.ובכך תוודא שהוא לא נפגע ממהלך זה. אל תשתף את החבר שלך בסוד שיח הפגישות עם אותה בחורה!!
הוא סיים את הקשר וזה כרגע לא מענינו למרות שבוודאי הוא ישאל ויתעניין.אתה צריך לפעול בחוכמה כך שאתה לא תשתף אותו בתוכן הפגישות וגם שהוא לא יפגע מזה.

בהצלחה,

עוזיאל.