להרוג חפים מפשע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/11/02 17:03 טו בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב עוזיאל אליהו שלום וברכה!

השבוע צפינו בישיבתנו בסרט שבו נלחמו קבוצת חיילים אמריקאים נגד המון סוער של מוסלמים שבינהם היו נשים זקנים וילדים, אבל בינהם היו גם אנשים חמושים שירו לעבר חילי צבא אמריקה והרגו להם מספר חיילים.

מצד אחד החיילים לא רצו לירות לעבר ההמון משום שלא רצו לפגוע בנשים זקנים וילדים,

אך מצד שני האנשים החמושים המוסלמים המשיכו להרוג חיילים אמריקאים.

לבסוף קיבלו החיילים פקודה לירות לעבר ההמון הסוער, למרות שיהרגו מכך נשים זקנים וילדים

שאלתי היא: האם היה מותר לחיילים האמריקאים לירות בהמון הסוער ולהרוג גם את מי שלא היה חמוש וגם את מי שהיה חמוש? (גם בנוגע למצבנו העכשווי)

תודה מראש ויישר כח!!!!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שאלה קשה מאוד שאלת !
אני לא מקנא במי שצריך לעמוד בסיטואציה הזו.

באופן עקרוני עליך לדעת כי כללי המשחק במלחמה הם שונים. ומשונים ,ומשתנים .
ועל כן כשצריך להרוג כדי להנצל אז הורגים וכשצריך להסתער אז מסתערים ואפילו אם יש סיכוי למוות.
כי במלחמה הכללים שונים.

יעקוב אבינו מאוד חשש שמא יהרג ושמא יהרוג שכתוב וירא יעקוב מאוד וייצר לו.

שפיכות דמים זו סיטואציה קשה שצריך להמנע ממנה אך הבא להורגך השכם להורגו ואפילו במחיר כואב.כי מדובר במלחמה.

קשה.

בברכה,

עוזיאל

.