להיות יפה זה שלילי או חיובי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/03 15:57 י בשבט התשסג

שאלה

"שקר החן והבל היופי"

לרב שלום!

מדוע בתנ"ך בכל מקום מודגש על נשים "יפות תואר ויפות מראה", ואפילו אצל נשים שלא היו יפות מוזכר הענין בצורה שלילית. לדוגמא- אצל לאה שאומרים שעיניה רכות.

הרי תמיד מחנכים נגד הבלטת חצוניות, הצורך להתעסק ברוחניות וכו'

תודה רבה!!!!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נראה לי כי יש לך קצת בלבול במושגים:

1)היהדות שמה דגש חזק על יופי ועל אסטטיקה.
יופי זה דבר חשוב .זו מדת דרך ארץ שאדם יראה טוב מטופח,נקי,מסודר,מסורק,בגדיו לא קרועים,שרוכיו לא פרומים.ריחו ריח נעים וכולו מחמדים.
ויופי חיצוני אמיתי מראה על יופי פנימי אמיתי כי הפנים הם ה"בפנים " של האדם.

2)אם העיסוק ביופי הופך להיות העיקר בחיים , זה עלול להביא אותך למסלול מסוכן. מסלול שבו העיקר נמדד על פי החיצוניות.
את בודאי לא תרצי שיבחנו אותך על פי החיצוניות. את רוצה שיתיחסו אליך על פי מה שאת באמת, על פי השגים שלך, האמיתים!. ולכן יש מאוד להזהר לא לשים את המראה החיצוני שלך כעיקר בחיים.

3)יש לשם לב שהאדם לא ילך שבי אחרי מקסם שווא של חיצוניות וכבר אמרו חכמים אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו כי יש אדם שנראה טוב חיצונית אבל זו הצגה זה לא הוא !
זה האיפור,
זה האודם,
זה המיקאפ,
זו המסכה שהאדם עוטה על עצמו.

4)העיסוק ברוחניות אינו עומד בסתירה .אדרבא יש לגרום לאיזון בין השניים.

5)לא מצאתי התייחסות לעניין שציינת בשאלה שיש התייחסות שלילית כלפי נשות התנ"ך ההיפך הוא הנכון.

6)ועיני לאה רכות מסביר הרשב"ם רכות=נאות.

יש לך לעיין בספרו של הרב אבינר "אשת חיל "על נשים בתנ"ך.

עייני גם בתשובתי :שקר החן והבל היופי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15850

וגם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=986

בברכה,

עוזיאל

.