שאלה
בס"ד
שלום רב,
לאחי נולד בן זכר והיום הייתה ברית. הרב קצת התעכב (השעה התקרבה לשקיעה) וביקשתי מאחי (מספר דק' לפני שהרב הגיע) להכין הכל ולפתוח את היין שעליו הרב יקדש בזמן הברית כדי שהכל יהיה מוכן ולא נבזבז זמן.
הרב הגיע ואמר שהיין לא צריך להיות פתוח ורק הוא פותח.
הביאו לרב יין פשוט ואותו הוא פתח.. אחי התרגז מכיוון שהיין הראשוני שאני ביקשתי ממנו לפתוח (ולא ידעתי שאספור לפתוח אותו לפני) היה יין יקר מאוד והיין המשני (שאותו הרב פתח) היה יין זול.
השאלה שלי היא האם אני צריך לשלם לאחי על אותו יין שבגללי אותו הוא פתח וכרגע הוא לא בעל ערך ואין מי שישתה אותו. (אני חייב לציין שאחי לא ביקש ממני כלום אבל אני רוצה לדעת בשביל עצמי)
בסופו של דבר אני גרמתי לו לפתוח את היין ולא הייתי צריך לעשות זאת (אני לא ידעתי שאסור לפתוח)
אשמח לקבל תשובה,
תודה רבה!
תשובה
שלום
לענ"ד אינך צריך לשלם, מפני שיש אומרים שהיין לא נאסר בשתייה(הרב שלמה עמאר בששו"ת שמע שלמה יו"ד ה ע"פ דברי הרב עובדיה יוסף שליט"א שלא חוששים לניצוק חיבור) ולדעת הרבה פוסקים לאנשים מסורתיים היין מותר בשתייה לכתחילה גם אם הם לא שומרים שבת כראוי.
בברכה אייל משה
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם