להדריך בנים ???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/09/02 00:57 כט באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב עוזיאל אליהו

בתשובה לשאלתה של ליאת(https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12001)

ענה הרב כי "לא כדאי להדריך בנים".

אני מדריכה של בנים, ורק מפני שאחרת לא היו להם מדריכים, כי בניגוד לדברי הרב, אצלנו כן חסרים בנים שידריכו בנים, הייתי רוצה להבין יותר מהם האיסורים הכלולים בהדרכת בנים (ואולי מעצם הידיעה ניתן יהיה להמנע\להתרחק מהם) אם יוכל לפרט לי הרב.

חשבתי מלכתחילה אם להכנס או לא בגלל בעיות שונות לבסוף הסכמתי, יתכן כי מלכתחילה החלטתי הייתה שגויה, ושקלתי לעזוב, אבל כעת משאני מדריכה פרק זמן ממושך למדי אני יודעת כמה הדבר יפגע בחניכים, מה שגם, אני לא מוצאת לנכון להשאיר את המדריך שאיתי להדריך לבד את השבט הזה מכיוון שהוא לא כ"כ משקיע בו, דבר שעלול לפגוע בחניכים ועולל להוביל חלק מהם למקומות הלא נכונים, האם לדעת הרב עלי לעזוב את ההדרכה? יש לציין שהחניכים שלי הם בסביבות גיל 10

תודה על תשובתו של הרב

בברכת שנה טובה לו לב"ב ולכ עמ"י

תשובה

ב"ה

שלום .
סליחה על האיחור בתשובה.

מה שכתבתי לה תקף גם לך.

צריך לבחון את השיקול של מי שהחליט לשבץ אותך להדרכה. מי שחשב על כך היו לו סיבות די טובות.

באופן כללי להדריך בנים זה בעיתי.
אתן לך דוגמא:0אחת וקטנטנה)
מדריך טוב זה גם אחד שיכול "להסתחבק" עם החברה.
טפיחה על הכתף.
צ'פחה של ידיד על הגב,
ובילדים לפעמים חיבוק של חיזוק
וכדומה.
קשר כזה הורא קשר טבעי ובריא!!1
אך הוא נמנע ממדריכה לעשותו.

דוגמא נוספת היא אופי הפעילויות ומהותן.
יש הבדל אם בן מדריך בנים ובת מדריכה בנות.
ההבדל הזה הוא הבדל שנובע מעומק הקשר של החניך עם המדריך.

אספר לך קצת על עצמי.
אני הייתי בצופים והייתה לי מדריכה!!
ובגלל שלא הרגשתי יכולת לתקשר איתה כי אני בן והיא בת ולא יכולתי לשתף אותה בכל מה שעובר עלי אז עזבתי את התנועה בגלל זה.

כל מה שכתבתי וגם מה שלא כתבתי עדיין לא נגעתי בקצה הבעיות ההלכתיות .
את יכולה ללמוד רקע מספריו המצויינים של הרב אבינר שכתב על הנושא הזה.

שוב סליחה על האיחור בתשובה.

בברכה,

עוזיאל