להדריך בנים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/09/02 15:09 ד בתשרי התשסג

שאלה

יש אצלנו בסניף הרבה בנות שרוצות להדריך כל שנה והרבה פחות בנים (מלכתחילה השבטים של הבנים הרבה יותר קטנים ויש צורך שבנות ידריכו בנים (מדובר על בנים לא מעל כתה ו) האם לי מותר להדריך בנים? מדובר בלהדריך ביחד עם בן. האם יש להמנע? משהי בכל מקרה תצטרך להדריך את הבנים האלה אז אני חושבת שכדאי שזאת תהיה מישהי שמסוגלת לשמור על עצמה, (אני חושבת שאני מסוגלת)

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני רוצה לאחל לך בהצלחה.

אני חושב שיש שיקולים רבים וטובים למי ששיבץ אותך להדרכה .

אני חושב שלא כדאי להדריך בנים .
יש עם זה המון בעיות הלכתיות ,אז למה לך להכנס לבעיות ?
תדריכי בנות.זה הדבר הטוב ביותר.
יש לחניכות דמות נשית להזדהות איתה !!!דמות לחיקוי
ויש לחניכים דמות גברית להזדהות איתו ולחקות אותו.

צריך לשאוף לחיים של לכתחילה ולא כל הזמן לחיות במצבי דיעבד ולהרגיש נקיפות מצפון.
לא חסר בנים שידריכו את הבנים.
(זה שהבנים "יפסידו " מדריכה כמוך מהווה שיקול לא מכריע לגבי מכלול הבעיות )

בברכה,

עוזיאל