ל"ג בעומר- משמעות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 20/05/11 00:19 טז באייר התשעא

שאלה

שלום רב.

כנראה שאקבל תשובה אחרי החג, אבל עדיין חשוב לי לשאול.

ממש קשה לי עם ל"ג בעומר. אני לא אוהבת את המדורה, משעמם לי שם.

ניסיתי לברר את המשמעות, אבל כמעט הכל מדבר על דברים קבליים שאני לא מבינה.

ניסיתי גם לחפש בגוגל, או באתרים תורניים אחרים (כמו כיפה..) אבל לא ממש מצאתי משהו בגובה העיניים, אבל בעל משמעות.

אודה לך אם תענה לי, או אפילו תקשר אותי למאמרים כאלה.

תודה רבה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

בתקוה שתקבלי את התשובה לפני החג:
ל"ג בעומר אינו חג מן התורה, ואף לא מקובלנו מחז"ל שיש לחגוג אותו או להדליק בו מדורות. עיקרו של היום הוא במנהג ישראל, וכדרכו של מנהג יש לו טעמים והסברים שונים.
אני מצרף קישור למאמר של הרב אליעזר מלמד שמסביר על המשמעויות השונות של היום. כדאי לקרוא ולנסות למצוא בתוך הדברים את נקודת החיבור שלך ליום. נראה לי שדווקא מתוך הרבגוניות של היום תוכלי למצוא לעצמך נקודת חיבור משלך.
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=302

כל טוב
ושבת שלום
יאיר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן