לגבי בדיקת חמץ ותרופות לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/14 21:43 יב בניסן התשעד

שאלה

שבוע טוב לכבוד הרב

1)אני גר אצל ההורים שלי ובכל שנה אבא שלי עושה בדיקת חמץ ואני רק משתתף בבדיקה ולא מברך,האם השנה אפשר שאבא שלי יבדוק את החמץ בלי שאשתתף? כי המצווה על בעל הבית,הוא בעל הבית ואני לא

2)איך אדע אם התרופות אצלי בבית כשרות לפסח או לא? אשמח לעקרון אותו אוכל לדעת בלי לבדוק כל תרופה ותרופה

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות עד מחר אחר הצהריים ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

א. מבחינה הלכתית – אתה לא חייב להשתתף. מבחינה משפחתית – הדבר תלוי במשפחה, בנוהג (אצלנו כל המשפחה כולה משתתפת) וכדו'. מבחינת התחושה שלך – להכרעתך.
ב. באופן עקרוני, תרופות שנלקחות במציצה ויש להן חומרי טעם – חייבים לבדוק לפי הרשימה של קופת חולים; תרופות שאין בהן טעם ונלקחות בבליעה – מותר להשאיר בבית. אם צריכים להשתמש – יש להעדיף תרופות מרשימת התרופות הכשרות, אך אם אין – מותר בבליעה.
כל טוב