לבקש סליחה מגוי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/09/02 22:44 י בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וגמר טוב לכב' הרב!

בידוע הוא שעבירות שבין אדם לחברו אין יום כיפור מכפר, עד שירצה את חברו.

שאלתי (להלכה) לכב' הרב: במי הדברים אמורים? האם רק למי שהוא בן ברית, או גם למי שאינו בן ברית? ואם צריך לבקש סליחה מגוי משום דרכי שלום, הרי לענ"ד, מיהודי עאכו"כ צריך כל השנה, מתוקף המצווה (מפרקי אבות), של "הווי דן כל אדם לכף זכות"?

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בוודאי שזה כולל גם בקשת מחילה מגוי .
כל אדם נברא בצלם אלוקים ואם אדם פגע באדם הוא צריך לבקש מחילה.
ק"ו שמדובר ביהודי מול גוי שמצטרף לזה עוד שיקולים כגון קידוש שם שמיים ודרכי שלום ועוד.
וכן מצינו בתורה שאברהם אבינו ביקש מחילה מאבימלך למרות שהוא לא היה צריך.

בברכה,

עוזיאל