לבישת מכנסיים - בנות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 25/06/02 05:22 טו בתמוז התשסב

שאלה

האם לבנות מותר או אסור ללבוש מכנסיים? האם יש בכך איסור "כלי גבר", והאם מכנסיים פחות צנועות מחצאית או משמלה? כיצד מגדירים צניעות של בגד?

תשובה

שלום

אפשר למצוא תשובות רבות לשאלה זו בשו"ת של כיפה, באמצעות חיפוש המלה 'מכנסיים' וכדו'.

באופן כללי יש איסור 'לא ילבש' על לבישת מכנסיים לבנות.
לא כל מכנסיים פחות צנועים מכל חצאית או שמלה. יש מכנסיים צנועים שאינם מבליטים את אברי הגוף, וברור שיש חצאית או שמלה קצרות וחושפות.
חצאית או שמלה צנועות, עדיפות על מכנסיים.

צניעות בגד מוגדרת כך שאין הוא מגלה את אברי הגוף, או מבליט אותם.

נושא לבישת מכנסיים אצל בנות הוא נושא רחב. אין די לעסוק בשאלת הצניעות.
לבישת מכנסיים לבנות היא על פי רוב גם הצהרת השתייכות.
לבישת חצאית אצל בנות הפכה ברוב החברה הדתית לדגל, מעין כיפה אצל בנים.

כאמור, כדאי לעיין בתשובות הרבות שהתפרסמו על כך ב'כיפה' ובמקומות נוספים.

ישראל סמט