לבוש חיצוני

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 01/05/05 14:10 כב בניסן התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני לומד בביה"ס התיכון כרם שלמה בחולון בהנהלתו של הרב אורן אליהו שליט"א ושאלתי היא אם לבישת חולצה לבנה בביה"ס מחזקת אותי אפילו חולצה בצבע אחר אבל עם צוארון כמו בן תורה ובבית ספרנו הולכים עם חולצת טרנינג אז האם כדאי לי ללבוש או שעדיף לי להיראות כמו כולם?

נ.ב אני בכיתה י"א

תשובה

קודם כל חזק ואמץ על רצונך להתחזק ולהרגיש כבן תורה. בהחלט יש מקום ללבוש בגדים שיחזקו את הרגשתך, אם כי הלבוש החיצוני איננו העיקר (ישנם גם בני תורה ובחורי ישיבות שהולכים עם חולצה ללא צווארון).
כל אדם צריך לנסות להיות מי שהוא באמת, ולא להגרר אחרי המראה או אחרי הדעה של האחרים. אמנם חשוב לא להיות משונה באופן קיצוני.
אם נראה לך שלבישת חולצה עם צווארון תעורר לעג וריחוק, ייתכן שלא כדאי ללכת לכיוון כזה, אלא לנסות לשנות בהתנהגות ולהוסיף בלימוד תורה מבלי לבטא את זה מיד בלבוש.
לעומת זאת, אם נראה לך הלבוש השונה לא יעורר לעג, ואולי אף להיפך, יעורר אחרים להתקדמות רוחנית, לך בכוחך זה ויהי ה' עמך.
בכל אופן כדאי להתייעץ גם עם הרב אורן אליהו, שמכיר יותר מקרוב גם אותך וגם את המציאות בבית הספר, ויוכל להדריך אותך בדרך ישרה.

בימים אלו אנחנו משתדלים לגבש קבוצה של בני נוער בחולון שרוצים להתחזק ולחזק את הפן התורני בעיר כולה. נשמח אם תיצור עימנו קשר ותהיה שותף במהלך זה.
כל טוב ובהצלחה.