לא שאלה...סתם מחשבה!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 17:43 ד בניסן התשסב

שאלה

אולי אני אשמע לא רצינית ואפילו לא בסדר אבל...

רוב האנשים ששלחו לפה שאלות בקשר לחבר\ה הם אנשים חזקים באמונתם, את זה אפשר לראות ולדעת.

זה בעיקר אנשים ששומרים נגיעה ולא יסחפו למה שלא צריך.

אז למה??? למה כל כך הרבה מניעות. הרי כמו שכתבה הרבה פעמים מיטל זה משהו שעושה טוב!

אם נהיה חזקים, נשמור על עצמנו...זה עדיין לא אפשרי???

תשובה

בס"ד

כנגד ארבעה בנים דיברה תורה וכמובן כנגדן ניצבות ארבעת הבנות. חכמה ,,, תמימה וזו שאינה יודעת.

לכל אחת מהן נכתבה בתורה תשובה מיוחדת בשבילה כי היא בת אהובה של אלוקים. (לא "גם היא" אלא "היא").

וגם היא צריכה להתחזק ולעלות ולהיות כל יום יותר טובה מאתמול. (וגם החכמה).

וגם היא צריכה לדעת כי אסור להשבר, והחטאים הכי גרועים הם היאוש, הכעס והעצבות.
על זה אמרו חסידים שעבירה גוררת את העבירה של היאוש כי הוא חושב שהוא זרוק מאלוקים.

והאמת היא שאלוקים אוהב את כולנו מאוד מאוד מאוד ולכן אנחנו כאן.

ולואי שאנחנו נתייחס לעצמנו ברצינות כמו שאלוקים מתייחס אלינו.

בהצלחה