לא עשו לי מסיבת הודיה כשנולדתי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/06 00:20 א בתמוז התשסו

שאלה

חגגתי את יום הולדתי ה22 לפני כשבוע,ושמעתי כי יש ענין שאם לא עשו לבת שום דבר שהיא נולדה, כגון מסיבת הודיה, קידוש וכו' אז צריך להשלים את הענין ולעשות עכשיו.שאלתי את הורי, ומסתבר שאכן לא עשו לי דבר כשנולדתי. ברצוני לשאול האם הרב מכיר את הדבר, אם כן, אם יוכל לפרט יותר לעומק את המהות ומה צריך לעשות, או שזה פשוט ענין של הרגשה וכל אחד לפי נטיות ליבו.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

חגיגת יום הולדת יכולה להיות חגיגה של כיף וחגיגה של תודה לאלוקים. וכמובן שהיא יכולה להיות שילוב של שניהם. גם יכולה להיות יום של חשבון נפש רציני על העבר ועל העתיד.

אני חושב שאולי תקבלי על עצמך בכל חגיגת יום הולדת להקדיש זמן מסוים לתודה. אולי לומר איזה מזמור תהילים שמבטא את תודתך. אולי להקריא שיר שכתבת או כתבו אחרים. אולי אותו שיר אולי כל פעם משהו חדש. בקיצור להקדיש מחשבה ולבסוף לבצע.

בהצלחה
מזל טוב