לא נמשך ללימודי חול !

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 29/05/05 23:02 כ באייר התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחור כבן 29 חוזר בתשובה וב"ה עובד אך לצערי עדיין חסר תואר אקדמאי ומקצוע..מצד אחד אני מרגיש רגשי נחיתות מסויימים לעומת חברי בעולם האקדמיה אך מאידך אינני נמשך כלל ללימודי חול אלא אך ורק ללימודי הקודש ואפשר לומר אף באהבה רבה..מה עלי לעשות? האם יהיה זה פגם בהשתדלות לא לרכוש מקצוע או תואר אקדמאי??

תשובה

שלום וברכה
אני שמח שאתה מתפרנס ולומד תורה זה אידיאל גדול ואשרך שזכית ואל תרגיש תסכול או רגשי נחיתות. ברם, טבע האדם לשאוף ולהתקדם ולפעמים הדרך לעשות זאת היא דרך האקדמיה. ההתקדמות היא חשובה בתנאי שעושים זאת מתוך שמחה והזדהות ולא מטעמים צרים. לכן, שמח בחלקך וכאשר תרצה לעשות דברים אחרים עשה לשם שמים מתוך סיבות אמיתיות ולא חלילה מתוך תחושות של תסכול

בברכה
מאיר