לא מסתכלים על בנות

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 21/09/05 20:31 יז באלול התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב-

אני דתיה לאומית מישוב בצפון. בשבת הי אצלינו חרדים, ודיברנו כל החברה על הסתכלות על נשים. אמרנו שזה ממש מגעיל שהחרדים לא מסתכלים על בנות כשהם עוברים ברחוב. אבל אז מישהו אמר - אבל אם זאת ההלכה? אם באמת אסור להסתכל על בנות? אז מה אתה אומר? זו באמת ההלכה, או שזו סתם החמרה?

המון בריאות ושמחה, תודה רבה.

תשובה

שלום ורוב ברכות,
זה לא עניין של חרדים או לא חרדים. הדרך שלנו להסתכל על דברים במבט יהודי היא דרך ההלכה ולא על פי מה שאנחנו רגילים לחשוב או לעשות או מה שרגילים לחשוב או לעשות ציבור אנשים זה או אחר.

וההלכה הפשוטה מורה לכל גבר יהודי לא להסתכל על נשים על מנת להנות מיופין.
זה לא אומר שצריך לעשות פרצוף חמוץ ברגע שאשה מתקרבת או להפנות את הראש בהפגנתיות, אבל מצד שני זה גם לא אומר שמותר לסובב את הראש ולהתסכל טוב טוב על כל אשה עד שהיא נעלמת מהעיניים. יש קו אמצע שפוי.

בכל מקרה, מאחר והשואלת היא מן הסוג הנשי, הייתי מציע לך אישית לשבת עם עצמך ולחשוב - למה זה בעצם כל כך מפריע אם החרדים מסתכלים על בנות או לא? היית רוצה שיסתכלו עלייך? היית רוצה שיחשבו עלייך? יחלמו עלייך כאוייבקט נשי? אני לא בטוח שכן...

ארז משה דורון