"לא ילבש "

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 08:14 ג בתשרי התשסג

שאלה

מהם בגדי צבעונים של אישה? האם מותר לבן ללבוש בגדי נשים כשהוא לבד בבית או שיש משהו מהמשפחה בבית ואין הכוונה לילך בין נשים ואנשים אלא בבית? אם אפשר לכתוב את התשובה באתר ועל פי מיטב הבנתי בטור יורה דעה יש היתר ללבוש בבית

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בגדי צבעונים הם בגדים שכל המטרה בלבישתם הוא למשוך את העין הצורה מאוד בולטת.
בתלמוד מוזכר הצבע האדום בהיותו מאוד בולט כדוגמא.

לגבי איסור לא ילבש אסור לבן ללבוש בגדי נשים גם" אף" אחד לא רואה אותו.

וחוצמיזה אין מציאות של אף אחד כי תמיד השם איתך.

אני מעתיק לך את ההלכול של לא ילבש:

שולחן ערוך יורה דעה סימן קפב

לא תעדה אשה עדי האיש, כגון שתשים בראשה מצנפת או כובע או תלבש שריון וכיוצא בו (ממלבושי האיש לפי מנהג המקום ההוא), (טור) או שתגלח ראשה כאיש. ולא יעדה איש עדי אשה, כגון שילבש בגדי צבעונים וחלי זהב במקום שאין לובשין אותם הכלים ואין משימין אותו החלי אלא נשים. הגה: ואפילו באחד מן הבגדים אסור, אף על פי שניכרים בשאר בגדיהם שהוא איש או אשה (ב"י). טומטום ואנדרוגינוס אסורים להתעטף כאשה.

סעיף ו
אסור (לאיש) ללקט אפילו שער אחד לבן מתוך השחורות, משום לא ילבש גבר (דברים כב, ה) וכן אסור לאיש לצבוע (שערות לבנות שיהיו) (ב"י) שחורות, אפילו שערה אחת.

בברכה ,

עוזיאל.

אגב היכן מופיע בטור היתר זה?