שאלה
שלום כבוד הרב!נתקלתי בדילמה מאוד קשה עכשיו כשאני בתקופת השנה הראשונה שלי בשירות הלאומי.יש לי קשר מאוד חזק עם אחד החבר'ה,העניין הוא שהוא בכיתה י'.הקשר מתבסס על כך שאנחנו מדברים איזה 3 4 פעמים בשבוע בטלפון לפחות איזה שעתיים,אנחנו אומרים אחד לשניה "אני מת/ה עליך","את/ה חשוב/ה לי","התגעגעתי אליך"..ועוד הרבה כאלה.כשאנחנו נפגשים,אנחנו יכולים לדבר שעות אפילו עד 4 5 לפנות בוקר.אני עדיין לא יודעת מה אני מרגישה כלפיו אבל באמת באמת טוב לי איתו,כיף לי איתו אני מרגישה פשוט טוב כשאני איתו והוא עושה לי טוב..וכן הפוך.העניין הוא שאני לא יודעת לאן הקשר הזה מוביל או לא מוביל אבל אנחנו נקלים בהרבה בעיות הלכתיות וגם אנושיות,אבל תמיד יושבים ופותרים אותם.אני והוא לא רואים את עצמינו אחד בלי השניה.ממש קשה לנו להיפרד(הוא לא לומד במקום שאני עובדת אלא במקום אחר אז אנחנו מתראים יותר בשבתות ואני גם חוזרת כל שבת 3 הביתה אז יוצא מצב פעם בחודש שאנחנו לא מתראים לשבועיים).
הרב,הוא באמת חשוב לי ואני הרבה פעמים יושבת ובוכה וחושבת ומעלה תהיות בנוגע לקשר אני כבר אובדת עצות לגמרי.אני לא רואה את עצמי עכשיו בלעדיו.אשמח אם תוכל לעזור לי או לנסות לפחות.
תודה רבה ושבוע טוב.!
תשובה
שלום
אני מבין אותך. את אוהבת את הבחור הזה.
עלייך להיות גיבורה ולסיים את הקשר הזה.
קשר בגיל שלו, עם אמירות כמו שהזכרת, הוא קשר אסור על פי דין, הוא מקרב לאיסור, ואין לו סיכוי להתפתח לנישואין בשנה הקרובה. על כן, הפסיקי את הקשר גם במחיר שתהיי עצובה תקופה.
אם אינך יכולה מיד, נסי להתנתק ממנו לאט, בשלבים. פחות לדבר, פחות להתבטא בחום וכו'.
בהצלחה