לא ברור

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/11/01 05:27 יג בכסלו התשסב

שאלה

אני מדריכה של בנות בכיתה ח'.

השבוע באה אלי חניכה שהיתה נראית מזועזעת לגמרי. היא סיפרה לי שכבר כמה ימים היא רואה כל הזמן חיפושיות שחורות הפוכות. אני אישית לא מאמינה בכאלה דברים, אבל כדי להרגיע את החניכה אני אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך בנושא. תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום,

קראי לחניכתך, הסבירי לה, שיש בעולמנו יותר מדי דברים רציניים ומשמעותיים מכדי שנתייחס לכגון אלה.

אומנם, בגמרא מצינו התייחסות כיצד ינה מי שרואה בחלום כל מיני תופעות אבל זה רק ביחס למה שרואים בחלום שהוא 1/60 מנבואה.

לכן, יש להבהיר שאין ליחס לכך חשיבות.
ואם לא הצלחת, שכנעי אותה לומר פרק תהילים, שודאי יגן עליה מכל מיני תופעות מוזרות...