שאלה
ב"ה
שלום כבוד הרב,
אני זמן מה שאני חושבת על טיב הקשר ביני לבין בחור שהכרתי בארגון התנדבותי.הכרנו לא מזמן (לפני שלושה חודשים בערך) ומאז אנחנו לא מפסיקים לדבר ויוצא לנו לפעמים להיפגש בפגישות של הארגון ואנחנו תמיד יושבים שנינו ומדברים והאוויריה טובה וכייפית.
יצא לי לשאול אותו מה אנחנו עושים? והוא השיב שאנחנו פשוט מדברים ונפגשים וזה בסדר מבחינתי רק שאני חוששת שזה ייצור קשר שאולי אנחנו לא אמורים ליצור כרגע מכיוון שנינו בגיל לימודים (הוא 17 ואני 18) וזה לא הזמן המתאים להתעסק בעיניינים כאלו.
אני חייבת לציין שמאז שהכרתי אותו אני מרגישה שהתחזקתי יותר ויש בי רצון עז יותר ללמוד יהדות והלכות ולהקפיד על כל מיני דברים (הוא מביא לי ספרים מעניינים לקרוא ואני מאוד נהנת לקרוא אותם וגם מרגישה שהם תורמים לי הרבה מאוד).
אז השאלה שלי היא כזאת- האם השם גרם לכך שנכיר אחד את השני בכדי שאני אתחזק או למשהו אחר? פשוט הבן אדם הזה הוא אחד המקסימים ולא הייתי רוצה לנתק קשר איתו בחיים וגם לא בעולם הבא, הוא מקסים ואני מרגישה שאני יכולה ללמוד ממנו המון.
בנוסף רציתי להגיד לך- הרב ברוך אפרתי שאני מאוד אוהבת לקרוא את התשובות שלך כאן באתר לשאלות של אנשים אחרים כי אתה עונה ישר ולעניין, חד וחלק וזה מאוד עוזר. אז תודה רבה :]
תשובה
שלום
מתוכן דברייך ומהסגנון שלהם ניכר שאת אוהבת את הבחור שהכרת.
את החשבונות האלוקיים הספציפיים איננו משיגים. אנו משיגים את רצון ד' שהוכרע בהלכה ובמנהג יראי השמים.
על פי דרכנו, רגש אהבה בין בחור לבחורה הוא דבר טוב וישר ובלבד שהוא מוביל לנישואין בטווח הקרוב ונשמרים בו גדרי ההלכה.
הגיל שלך הוא בסדר ליציאה לשם נישואין בעוד כשנה, אולם הבחור בגיל מוקדם לכך ולכן צריך לשמור על הקשר הזה במינון נמוך ובזהירות כדי שלא יתפתח לפתע למקום קרוב מדאי. ´עזה כמוות אהבה...רשפיה רשפי אש´ עם אש לא משחקים, ולכן את צריכה להזהר ולנהל נכון את המציאות הזו.
אינני ממליץ לך לנתק לגמרי את הקשר, משום שהוא ניתן לוויסות ולשליטה אם לא תיפגשו הרבה. במקום ניתוק או התקדמות מהירה תנסי להמעיט מלפגוש אותו, וכשאתם בארגון תוכלו לשוחח אחת לכמה זמן וכך במשך הזמן אולי בעוד מספר שנים תוכלו גם להתקרב ולצאת לשם הקמת בית.
תודה על דברייך, הם מחזקים אותי.
כל טוב