כתיבת שם השם בדפי לימוד

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 16/09/16 18:08 יג באלול התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מלמדת תנ"ך בבי"ס חילוני.

לעיתים אני מחלקת להם תקצירים ודפי עבודה ש שם השם מופיע בהם (האות ה או אלוקים וכדומה).

אינני יודעת אם התלמידים שומרים על הדפים, אך סביר מאוד להניח שחלקם זורקים את דפי העבודה. אין לי כל שליטה על כך כמובן.

מה ניתן לעשות? איך אולי כדאי לציין את שם השם מבלי שיהיה חשש? כלומר שגם אם התלמיד יזרוק את דפי העבודה זה לא יהיה נורא ולא יפגע שם השם?

חשוב לציין, שבחלק מדפי העבודה אני מחויבת לציין את שם השם..

לדוגמה: אני מחנכת תלמידים בחינוך מיוחד שצריכים שהכל יהיה מסוכם וכתוב להם ולאחרונה הכנתי עבורם דף עבודה המסכם את סיפור עקדת יצחק. וכמובן ששם השם מופיע בסיפור.

אודה מאוד לעזרתך והכוונתך בנושא.

תודה ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

נראה שאת פועלת כשורה.

כל זמן שאת מציינת את 'שם שם' באות ה' או בשם אלוקים - ניתן להניח בפח לדעת רוב הפוסקים.
בנוסף, תשתדלי לא לצטט את כל הפסוקים במלואם. כך ראוי, אך אם אין אפשרות ניתן לכתוב.

בכלל, טוב שילמדו כיצד להתייחס למקצועות הקודש שלא יעשו דברי גנאי במחברת ובדפים, ויכירו את המושג גניזה.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה