כתיבה בחול המועד- דחוף

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 07/10/06 20:21 טו בתשרי התשסז

שאלה

שלום

עכשיו זה חול המועד סוכות ויש לי כמה שאלות בנוגע לבתיבה בחול מועד.

1. יש לי עבודה במתמטיקה שצריך להגיש אותה אחרי חופש סוכות ב19/10/06 כנראה. האם אפשר לעשות את העבודה בחול המועד?( העבודה היא פתירת תרגילים, וזה כולל כתיבת אותיות באנגלית ומעט מילים)

2. האם מותר לכתוב תשובות בחוברת בראשית שיש לי כי יש לי עליו מבחן אחרי החופש?

3. האם מותר לעשות בחוה"מ מלאכות כגון -ניסור קרשים ועבודות מעין אלה?

4. סימון בעיפרון מותר בחוה"מ?

תודה רבה

תשובה

שלום
כיון שזה לא לצורך המועד, אז אין לכתוב. גם עבודות ניגור למיניהן אסורות
סימון שאינו כתיבה ניתן להתיר

חג שמח
אלישע פיקסלר