כתובה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 01/06/05 19:00 כג באייר התשסה

שאלה

על שטר הכתובה כידוע יש לנקוב בסכום כסף המתאים לקיומה של האישה למשך כשנה. בח"ל ואני מתחתנים בעוד שבועיים וע"מ להצניע את הסכום הנכתב על הכתובה (לא רק מול קהל המוזמנים אלא גם בינינו) החלטנו כי ירשם סכום בק"ג זהב. האם יש איזכור לסכום זהב שניתן(בהקשר דומה) במקורות? ומה דעתך על החלטתינו?

תשובה

שלום רב
מנג האשכנזים היה להוסיף מאתיים זקוקים כסף צרוף או זהב וזה דומה לרעיונך אלא שהוא נעשה בתוספת לסכום המינימלי של מאתיים זוז.ערונית אין בעיה בהצעתך ובלבד שתוודא שהסכום הניתן על ידך גבוה מתקנת חכמים.