כתובה בבית

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 14/06/12 19:10 כד בסיון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם יש איסור להחזיק כתובת נישואים בבית של אותו זוג נשוי?

(לפי מה שהבנתי יש איסור רציתי לוודא את זה כי אני כן מחזיקה את כתובתי בביתי כמעט שנתיים.(אימי נפטרה עליה השלום )

תודה

אלינור

תשובה

שלום וברכה!

ההיפך הוא הנכון - יש איסור לזוג לשהות ביחד בבית כשאין בו כתובה. כלומר יש חובה בכך שהכתובה תשמר בביתם של הזוג הנשוי והאישה תדע היכן הכתובה. מצד שני יש מנהגים מקלים לסמוך על כך שאישה יודעת היכן הכתובה, כאשר הכתובה אצל הורי האישה. אך זה מנהג המקל ולא עיקר הדין. אינני מבין כיצד הפכו עיקר הדין לאיסור וקולא לעיקר הדין.

לכן למסקנה את עושה כהלכה למהדרין.

בברכה,

חיים בריסק