כתבי הרב קוק

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 08/06/13 23:06 ל בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב

אני רוצה לדעת למה לא כל ספר של הרב קוק ניתן ללמוד בכל גיל..??

[בישיבות גבוהות/הסדר לדוגמא..]

וכן האם יש בעיה שילדה בגיל 17 שומעת שיעורים של רבנים בספר אורות [לא לימוד באופן עצמאי..]

אשמח לתשובה..

תודה!

תשובה

שלום רב

השאלה איזה ספר ניתן ללמוד ומתי היא לא שאלה של גיל, אלא של תפיסה, ירידה לפרטים, בניית יסודות לפני עלייה לקומות העליונות וכד'.
הדבר נכון לא רק בנוגע לספריו של הרב קוק, אלא בנוגע לכל ספר לימוד, ולא רק בלימוד תורה. בלימוד התורה הדבר נכון שבעתיים, היות וניתן להגיע להרבה קלקולים אם מדלגים על שלבים בבניית תפיסת העולם וההבנה בעולם הרוח.

ניתן ללמוד בכל ספר, אך השאלה היא כיצד לומדים אותו, לאילו עומקים מתכוונים להגיע, כיצד מתייחסים למה שנאמר בספר וכו'. גם לשמוע שיעורים על ספרים שנחשבים "למתקדמים" זה דבר שיכול מצד אחד להועיל או מצד שני לפגוע, זו שאלה של הקשר ורמה.

מקווה שהצלחתי להסביר את מורכבות העניין, ושתצליחי למצוא את הנתיב שלך בבניין לימוד התורה והאמונה שלך.

אריאל
(המשיב אינו רב)