כשרות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 10/09/15 17:15 כו באלול התשעה

שאלה

האם יש צורך בתנור נפרד לחלבי ולבשרי?

כמובן שהתבניות נפרדות אבל האם מותר לאפות באותו תנור אחד אחרי השני מאפה חלבי ואח"כ תבשיל בשרי?

ואם אין צורך אז האם יש צורך לעשות משהו כדי שאפשר יהיה להשתמש בתנור גם כחלבי וגם כבשרי כגון לחכות זמו מסוים בין השימושים?

אם יש הבדל הייתי רוצה לדעת כיצד נוהגים לדעת אשכנזים

תודה רבה על תשובה

שנה טובה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום
מנקים את התנור משאריות. ממתינים 24 שעות, (שאז הטעמים הבלועים בדפנות מאבדים מכוחם) ואז מדליקים את התנור למשך כחצי שעה- שעה על החום הכי גבוה של התנור ובכך הוא מוכשר לשימוש השני. (פוסקים מעטים סוברים אפשר להשתמש בתנור גם ללא המתנה והכשרה כי לדעתם מעט האדים שיוצאים מהמאכלים נשרפים בחום התנור ).
בברכה אייל משה