כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/07/09 23:30 ח באב התשסט

שאלה

שלום וברכה

לפני כמה זמן שמעתי שהכשרות של החתם סופר בני ברק אינה טובה

שאלתי היא מדוע? האם זה נכון?

ומה ההבדל בין כשרות חת"ם סופר ב"ב

לבין כשרות חת"ם סופר פ"ת?

תודה רבה וצום מועיל וקל(אם אתה רואה את התשובה היום-ט באב)

תשובה

איני יודע ואיני מבין מה בין זה לזה.

אני קונה אך ורק מוצרים בהשגחת הרב המקומי במקום בו מיוצר המוצר.

אני סומך על כל רבני ישראל כולם טובים כולם טהורים כולם צדיקים. אני קונה בהשגחת הרב המקומי בלבד כי כך קטן הסיכוי לזיופים. [להסביר את דברי אם זייפן מהגליל ירשום כשר בהשגחת הרב של אילת - סביר שזה לא יתגלה, אבל אם הזייפן יכתוב בהשגחת הרב שגר באותו ישוב - מירב הסיכויים שהזיוף יתגלה]

עניתי לך בתשעה באב כי ביום זה עלינו לתקן את חטאי שנאת חינם. בדורנו חטא זה מתפרץ גם בשלילת רבנים ו'הכשרים' אחרים ולכן רציתי לעורר על כך עוד במשך היום.

נזכה להרבות אהבת חינם ומתוך כך נהייה ראויים לבנין בית המקדש
דוד לוי