כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/06/09 17:48 כב בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ילד בן 14 וחצי חזרתי בתשובה ההורים שלי חילונים הם שומרים על הכלים כלומר המזלגות והסכינים יש חלבי בשרי יש שני כיורים וגם בצלחות אותו הדבר אבל הם משתמשים באותם קופסאות למשל הם מבשלים משהו חלבי והם שמים אותו בקופסא מפלסטיק שעשו שם בשרי ובמקרר מוצרי חלב ובשר אחד על השני במגירה של המעדנים החלבים מונחים נקניקים הנקיניקים ליד הגבינה ועל המרגרינה עוגה חלבית על סיר בשרי בקיצור בלאגן אחד שלם בבקשה תיעץ לי מה אני צריך לעשות איזה אוכל אני יוכל בבקשה עזרה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה ודאי צודק שראוי להרחיק את הבשר והחלב זה מזה כדי שלא יפלו פירורים, וגם מפני שלעתים נדבק או נמרח משהו מחוץ לכלי. אבל כל אלו חששות בלבד. יש בתים שמקפידים יותר ושומרים עליהם, יש בתים שמקפידים פחות ולא שומרים. בסך הכל אין לך סיבה לדאגה, אתה יכול לאכול בנחת בבית שלך. ההורים שלך שומרים על הכשרות והמצב לא נורא כפי שנדמה לך.

בוא נזכר מה אסור לנו בנושא של בשר וחלב.
אסור לאכול בשר וחלב יחד. כלים שאוכלים בהם אוכל חם או סכין שחותכים בו אוכל חריף, הם סופגים את החלב או הבשר לתוכם, לכן צריך להפריד את הכלים.
אבל אוכל קר אינו נספג בתוך הכלים. לכן אם שמים באותה מגירה חלב ובשר זה לצד זה - הדבר אינו טרף והאוכל, גם הבשרי וגם החלבי אינו פסול לאכילה.
אם שמים עוגה חלבית על סיר בשרי, גם כאן שום דבר לא נטרף ונאסר.
כאשר אורזים באותה קופסא מפלסטיק אוכל בשרי וחלבי, אם הקופסא נקיה והאוכל קר - אפשר לאכול את האוכל, למרות שכאן יש חששות יותר גדולים לתקלה.

לסיכום, חשוב מאוד שההורים שלך ישמחו שהילד שלהם מתחזק, שיראו בך ילד שמביא שמחה וברכה למשפחה. לכן תשתדל לא להתווכח ולריב אתם.
למעשה, לשמחתך, אתה חי במשפחה שבסך הכל שומרת על הפרדה בין בשר וחלב, לכן אתה יכול לאכול עם כולם בלי דאגה.
הבעיה היחידה שצריכה אולי שינוי זה השימוש בקופסאות. תסביר להורים שלך בנחת שכמו שמפרידים בין סירים וצלחות חלביים ובשריים, כך צריך גם קופסאות חלביות וקופסאות בשריות בנפרד. אולי תראה להם את התשובה שאנחנו כותבים כאן כדי שיראו בעצמם מה כתבו לך.

בדרך התשובה הנפלאה שבחרת עליך להתקדם כך שכל צעד ירבה אהבה וברכה סביבך, כך תקיים את המצווה החשובה של קידוש ד'. אנשים חילוניים במשפחה ובסביבה שלך יתרשמו מהדרך שלך ויתחילו לחשוב שאולי זה ממש טוב ונכון לחזור בתשובה, כך אתה, מתוך התשובה שלך, תעורר קידוש ד' סביבך.