כשרות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 12:22 ל בחשון התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני מרגיש ממש מבולבל לגבי זמן בין אכילת בשר

וחלב.רב אחד אומר שש שעות אחר אומר שלוש ואחד

אומר חמש! דבר זה גורם לבלבול ומחמת הספק נוהג אני שש. הייתי רוצה לדעת את הזמן שצריך להמתין

בין בשר לחלב והפוך. תודה!

נ.ב. אני לא מאמין בדבר שנקרא עדות לדעתי כל בני ישראל צריכים לנהוג דומה!

תשובה

רוב שלומות
ישנן כמה שיטות וכמה מסורות ביחס להמתנה שבין בשר וחלב. ראשית, אני מציע לך להכיר בעובדה שישנן עדות שונות בעם ישראל, וכל עדה מחזיקה את מסורת אבותיה. לכל עדה שער בשמים ואעפ"י כן כולנו מאוחדים ואנו חטיבה אחת לפני אבינו בשמים. מכל מקום, לפי פסק השולחן ערוך יש להמתין שש שעות בין בשר וחלב ולפי מנהג אשכנז ישנן מסורות שונות. יש הממתינים שש שעות, בישיבות בליטא היו שהמתינו חמש שעות ומשהו ויש שלוש שעות ויש שעה אחת. כל אחד ינהג כמנהג אבותיו.
אם אין בידך מנהג, המתן שש שעות בין בשר וחלב. בין חלב לבשר אין אתה צריך להמתין. יש לקנח את הפה ולרחוץ את הידיים אם אתה מעונין לאכול בשר חיה או בהמה אחר גבינה. בגבינות קשות המיוצרות בארץ ישנן שיטות שונות אולם גם מי שמחמיר אינו צריך להמתין יותר משעה לאחר שאכל את הגבינה הקשה.

יאכלו ענוים וישבעו
בברכה
מאיר נהוראי