כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 08/02/02 08:25 כו בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה גיליתי שבמכלת בה אנו קונים מוכרים ממתקים בהכשר הרב יעקב יוסף אוירבך,שמעתי בהרצאה מסוימת שהכשר זה מזויף , בדקתי את הנושא וגם בדף שפירסמה הרבנות הראשית מוזכר ההכשר הנ"ל כמזויף. שאלתי היא,האם עליי לומר משהו לבעל המכלת? בעל המכולת חובש כיפה אך אני לא בטוחה מה תהיה תגובתו. אני רואה המון ילדים שקונים ממתקים אלו-"ממתקי וקסמן" והדבר מציק לי מאוד!

תשובה

לאיילת שלום וברכה
ישר כח גדול על ידע היראת שמים והאכפתיות. אולם זה לא מתפקידך לתפל בענין הזה באופן ישיר. אפשר לפנות לרב השכונה או לרבנות המקומית וכו"'. אם בכל אופן תראי שלא נעשה כלום לעניו אפשר לדבר עם הרבנות הראשית (5313131 02 )והם ישלחו לך דף שכתוב עליו שא"א לסמוך על ההכשר הזה ואפשר איכשהו לדאוג שהוא יגיע לאותו חנווני. אם ישמע- מוטב ואם לא- את עשית את מה שהיה אפשר לעשות.
נוסף על כך כדאי מאוד לפרסם על כך אצל חברותיך ובמקום לימודיך. תדעי לך שיש עוד מספר "הכשרים" כאלו והרבנות יכולה למסור לך פרטים בנידון
אני מנסים לארגן פרסום ישיר של הרבנות דרך האתר "כיפה" ובקרוב בע"ה זה יתחיל לעבוד.