כשרות

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/12/01 13:32 כח בכסלו התשסב

שאלה

לרגל נסיעה דחופה לטורקיה אבקש לדעת שתי שאלות:

1. איזה לחם מותר לאכול שם?

2.איזה חלב מותר לשתות בטורקיה?

תודה, רחל

תשובה

רחל,
שלום!

א. לגבי לחם, מותר למי שאינו מקפיד על פת עכו"ם לאכול לחם שלא נמשך בשמנים אסורים ושנופה כראוי. בעקרון, במקומות שמקפידים על כללי בריאות יש לסמוך שנעשית פעולה ראויה. אין לי ידע מוקדם על מאפיות כשרות אבל רצוי להתקשר אל הקהילה המקומית ולהתעדכן על ידם.

ב. ביחס לחלב, לנוהגים להקל בחלב עכו"ם במדינות בהן שירותי הפיקוח מוסדרים, מותר לשתות מחלב טהור.

ג. ככלל, תלוי לכמה זמן נוסעים. אם נוסעים לזמן קצר כגון לטיול ואין מידע מוקדם ברור כדאי להצטייד מהארץ

כל טוב,

שי