כשרות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/09/16 17:12 ה באלול התשעו

שאלה

במהלך בישול לשבת, העברתי כף מסיר מרק בשרי מעל מחבת חלבית, שטיגנתי בה גבינה כמה דקות קודם. המחבת עדיין מעט חמה, עם שאריות של שמן.

מהכף הבשרית נטפו 2-3 טיפות למחבת.

מה עלי לעשות? האם המחבת כשרה או שצריך להכשיר אותה באיזשהו אופן?

תשובה

לשואל שלום
מדברך השאלה אינה מובנת דיה, ולכן אחלק בין המקרים.
אם המרק הוא פרווה שבושל בכלי בשרי – המחבת כשרה.
אם המרק הוא בשרי ממש – המחבת צריכה [ליבון]. הדרך הקלה ביותר לביצוע ליבון: הפיכת המחבת כשאר פניה כלפי הלהבות, המתנת חצי דקה, הצמדת חתיכות נייר טישו מעברו השני בפינות שונות של המחבת, ולכשתשרנה החתיכות – נסתיימה ההכשרה. (במחבת עבה ייתכן והגז הביתי לא יספיק ולכן יש להצטייד ב'כלב גז' וכדומה).
בהצלחה.