כשרות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 07/10/13 11:38 ג בחשון התשעד

שאלה

כאשר אני מכינה תפוח אדמה מוקרם, האם אני יכולה לבשל רק את התפוח אדמה בלבד, בסיר בשרי? ואח"כ לערבב את כל שאר החומרים כולל התפוח האדמה המבושל בסיר חלבי.

תשובה

שלום רב,
אז ככה אם הסיר אינו בן יומו, הרי שיהיה מותר לכולם לאכול אם כבר נתבשל(לא בתכנון מראש). ואם בסיר בושל בשר באותו היום, הרי שבדיעבד יהיה חילוק בין אשכנזים לספרדים, שלאשכנזים אסור ולספרדים מותר.
לתכנן לכתחילה לא מתוך טעות או תכנון לקוי, יש רבים האוסרים לעשות זאת ולכן, ראוי שלא לעשות כך.

כל טוב,
חיים רטיג ישיבת ההסדר רעננה.