כשרות

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 17/02/13 17:28 ז באדר התשעג

שאלה

שלום,

אם הכנתי בסיר בשרי רוטב פרווה.

האם אני יכולה לשפוך את הרוטב על מאכל חלבי (בצלחת חד"פ) ולאכול?

אשמח לדעת את המקור לתשובה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה!

יש פה שוני בין מנהג הספרדים ואשכנזים.

לפי הספרדים מותר.

לפי האשכנזים - אם הסיר שבו נעשה הרוטב בן יומו, דהיינו שנעשה בו בשר או תבשיל בשרי ב-24 שעות האחרונות, אז אסור, אלא שאין צורך להמתין בין בשר לחלב. ואם הסיר אינו בן יומו, דהיינו לא היה בשימוש ב-24 שעות האחרונות, אז מותר.

בכל מקרה לכתחילה אין להכין רוטב פרווה בסיר בשרי כדי לתת אותו במאכל חלבי. כל ההיתר במקרים שהוא קיים נאמר רק במציאות שרוטב כבר הוכן בלי הכוונה לתת אותו במאכל חלבי והאדם רוצה עכשיו לתתו.

(ראה שו"ע ורמ"א יו"ד ס' צה סע' ב)

בברכה,

חיים בריסק