כשרות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 04/09/11 11:13 ה באלול התשעא

שאלה

שלום

ידידי מתגורר בבית אשר מציג עצמו כשומר כשרות. כך, הם מפרידים כלים וכד', אך אינם שומרי שבת.

האם יש לראות בתוצרם כמזון כשר?

איך יש לנהוג במידה והוזמנתי לסעודה בביתו?

תשובה

שלום רב,
היום נושא הכשרות הינו מורכב ומסובך מחד, וקל מאידך, כיון שהמוצרים הקנויים כמעט כולם כשרים, הבעיה היא בעיקר בשלב העיבוד של המזון. שימוש בכלים חלביים לבשרי, שימוש בתנור אחד ותולעים. בעית השבת של המבשלים בשבת בסירים, זו שאלה נפרדת ובמקרה שכזה המחמיר תע"ב.
מכל מקום נראה שאי אפשר לסמוך כאן על חזקות ואין לאכול בסתמא בבית כזה.
במידה והוזמנת, תסרב בעדינות.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.