כשרות מכונת גילוח

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/07/01 14:16 יט בתמוז התשסא

שאלה

איך אני יכול לדעת אם המכונת גילוח שלי כשרה או לא?

יש לי פיליפס דגם 5801

זה מהדגמים שהסכינים מתכוננים לפי תוי הפנים

איך אני יכול להיות בטוח אם זה כשר?

ואני אשכנזי אם זה משנה משהו.

תשובה

שלום לך,
מכון צומת- צוותי מדע ותורה, שבאלון שבות, עורך בדיקה לכשרות מכונות גילוח. שלחנו אליהם את שאלתך והתשובה היא שבהסתמך על פסיקתו של הרב שבתי רפפורט ("תחומין" יג' עמ' 200-208 ) השמוש בדגם הנ"ל לצורך גילוח הפנים - מותר מצד ההלכה. (בתנאי: הרשת המכסה על הלהבים שלמה לחלוטין. אם נוצר בה סדק או שבר, השמוש במכונה אסור עד להחלפת הרשת. לגבי המסרק החיתוך ליישור השפם - הם ממליצים להשתמש בו שהחלק הסמוך לשורש השער (לעור) יהיה החלק הקבוע שבמסרק, והחלק הנע יהיה מעליו , ולא להפך).
האישור הנ"ל מוגבל לזמן, ויש להתעדכן בהמשך לגבי תוקפו.
יש ברשותם של מכון צומת רשימה של כל הדגמים שנבדקו על ידיהם, ומה מהם כשר ומה פסול.
בברכה
יוני, חברים מקשיבים