כשרות במטבח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/08/09 10:47 כ באב התשסט

שאלה

שלום רב

מדי פעם אנו מתארחים בשבת אצל ההורים של אשתי שלא שומרים על כשרות במטבח ואין אצלם הפרדה בין בשר לחלב.

אנו מגיעים תמיד עם הכלים והאוכל מהבית.

במוצאי שבת האחרונה אבא של אשתי ניקה את הסירים שלנו (בלי כוונה) אצלם בכיור עם הסקוצ' שלהם.

מה הדין לגבי הסירים האלו ? להשאיר להם אותם ?

האם לזרוק אותם ? או שאפשר להכשיר אותם ?

תודה

תשובה

אין שום בעיה להדיח סירים עם סקוצ מעורב.
בבית שלנו אין אנו עושים זאת בעיקר מטעמי נוחות אולם אין בזה איסור ואין צורך להכשיר את הכלים.

ואם לא הייתם נוהגים אחרת עד היום - הייתי מציע לכם להדיח אצלם בקביעות ביחד עם הכלים שלהם באותו כיור וכד'.
חשוב לזכור לצמצם את הפירוד הזה למינימום ההכרחי ע"פ ההלכה ועיקר הדין ובודאי לא לפי כל מיני חומרות.
[מצד שני גם כל שינוי במצב הקיים מחייב זהירות]

בכל מקרה תמיד אתם יכולים להתקשר ולשאול בנושא
בברכת אהבה ואחווה שלום ורעות קודם כל בתוך המשפחה
דוד לוי