כשרות בחו"ל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/09/16 19:49 ה באלול התשעו

שאלה

האם יש בעיה כשרותית ברכישת תבניות אלומיניום ח"פ בחו"ל ? מה עם נייר אלומיניום?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
תהליך גלגול הנייר מבעד למערוך מחייב שימוש בשמן סיכה, שמן מאכל. לכן לכאורה יש לבדוק שלא נעשה שימוש בשומן מן החי.
אך ראשית ברוב המדינות המפותחות משתמשים בסטארין שהוא שומן דקלים כשר.
בנוסף, השמן מחומם ומוטמע בנייר בצורה פגומה ולכן אין הוא נותן טעם משובח באוכל.
סיכום: מותר לרכוש.
(מקורות: שו"ת ציץ אליעזר חלק יב סימן נה | שו"ת מנחת יצחק חלק ד סימן קיב | תורת חטאת כלל פ"ה | פרי מגדים בסימן ק"ג, י"א)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן