כשרות אצל הורי

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 02/12/02 05:44 כז בכסלו התשסג

שאלה

אני בת 18 עושה שירות לאומי מחוץ לבית הורי. במקום השרות נתקלתי בבעיות כשרות ואני לא אוכלת שם.

בעקבות הבירור שעשיתי שם, שמתי לב שבבית הורי,

לא טבלו את הקומקום החשמלי, ואז אולי אסור לי לשתות קפה שם,וגם מחממים אוכל חלבי ובשרי במיקרו גל אחד אחרי השני כששני הסוגים לא מכוסים ואז אולי אסור לי לאכול גם ממה שחומם שם!

אני מרגישה שאם אדבר על כך עם הורי הם יגידו שאני מגזימה בהקפדה.אני מרגישה שבחברה שלי אני היחידה ששמה לב לדברים האלה בכלל .

איך עי לנהוג בבית?

תשובה

שלום רב,
ישנה מחולקת לגבי עצם החיוב להטביל קומקום חשמלי ומכל מקום ניתן לשתות את המים והקפה.
לגבי האוכל המחומם ,יש לכסות את הצלחות \ואם לא כוסו אז יש לחק בין מצב בו היה הבדל של 24 שעות בין חמום בשרי לחבי שאז מותד לאכול לבין מצב בו לא עברו 24 שעות בין החימומים שאז אין לאכול אא,כ לפחות סוג אחד של המאכלים מכוסה.