כשרות אצות ים

חדשות כיפה רבני בית הלל 04/05/12 02:24 יב באייר התשעב

שאלה

הרופאה הציעה לי לאכול אצות ים כדי לשפר את תפקוד בלוטת התריס שלי. בחנות הטבע מצאתי רק אצות ללא הכשר - מה דינן? והאם יש אצות עם הכשר?

תשובה

אצות ים נחשבות כצמחים, ולכן באופן עקרוני הן כשרות. אולם, בסוגים מסוימים של אצות יש שכיחות גבוהה של סרטנים זעירים ושרצים ימיים אחרים שקשה לראותם.

לפי הידוע לי, אצות מהסוגים ווקאמה וקומבי מגיעות באופן שניתן לבדוק אותן. רצוי לשטוף אותן בזרם מים חזק ולאחר מכן לבודקם. אצות מסוג נורי לעומת זאת קשות לבדיקה, ולכן אין לצרוך אותם ללא הכשר. במקומות מסוימים ניתן להשיג אותם עם הכשר מארה"ב.

(משיב: הרב רונן לוביץ´)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2