כשרות אוכל בחו''ל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/11/02 23:32 כה בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום.

בהמשך לתשובתך ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14124

התפתח דיון. מישהו העיר, שבטח התכוונת לחלב ממש ולא למאכלי חלב. רציתי לשאול לגבי זה. האם במקרה של פיקוח ממשלתי אפשר רק חלב נוכרי עצמו או אפשר גם מוצרים אחרים (כפי שניתן להבין מתשובתך), כגון שמנת, גבינה לבנה, מיני קוטג' ויוגורטים?

זאת ועוד. איך לנהוג לגבי פת? האם אפשר לרכול, במדינות המערב, בהן מזמן לא משתמשים בשומן מן החי, או שצריך לנהוג כפי שהוסיף מישהו ולחתוך את החלק התחתון?

בתודה מראש, קרן

תשובה

שלום

אולי כדאי לפנות למחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל, שהם בקיאים טוב יותר ממני בנעשה בתחום זה בעולם, ובעיקר שיתכן שישנם מספר פרטים שאינם ידועים לכם וידועים להם.

שלום

אייל קרים