כשרות אבקת כביסה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 01/02/10 14:57 יז בשבט התשע

שאלה

נכנס עכשיו לארץ כדור שמבוסס על מינרלים טבעיים שמכבס את הבגדים במקום אבקת כביסה.

ברור לכל שהוא לא למאכל ויותר מזה הוא לא אכיל

האם המוצר צריך כשרות והאם יש בעיה בשימוש המוצר בפסח מחשש לחמץ? או שהכדור הוא בחזקת לא ראוי למאכל כלב ולכן לא צריך כשרות כלל?

ואם זה כך אז למה על אבקות כביסה בסופר יש כשרות?

תשובה

שלום.
אביא כאן את דעתו של הרב אליעזר מלמד שסובר כי לגבי חומרי ניקוי אין בעיה מאחר וטעמם פגום עוד לפני החג, ולכן אף לא צריכים שום השגחה. ישנם כאלה שמחמירים מאוד ורוצים שכל מה שנכנס אליהם הביתה יהיה עם חותמת והשגחה, אך לא צריך לחשוש עד כדי כך.
כדאי לקרוא עוד בנושא בקישור הבא: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=629