כריסמס??

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/03 14:55 ה בכסלו התשסד

שאלה

במסגרת פעילותי עם בני נוער, נתקלתי בילדים אשר "מברכים" אחד את השני ב"מרי כריסמס" - כמובן שאני מבין כי המונח נוצרי... אבל...

א. האם מותר להשתמש בו?

ב. מה הוא מביע? מי זה הכריסמס המדובר?

ג. מה קורה עם ילדים אשר באים במגע עם גויים (גם נוצרים) האם מותר להם לאחל את זה לחבריהם...

ד. ובכלל...

תודה על התשובה

מוטי

תשובה

שלום וברכה
א. בוודאי שאין להשתמש בו. זו ברכה ל"חג המולד", והיא מתייחסת לעבודה זרה של ממש.
ב. הכריסמס הוא יש"ו – מחולל הנצרות, וקורע עם ישראל לגזרים קשים, ממנו עוד לא הבראנו.
ג. אין מאחלים ברכה זו כלל וכלל. מותר לומר להם שיהיה לכם חג שמח, אולם לא להתייחס לעצם האמונה הקשה הזו, שחוללה בנו שמות.

כל טוב