כפרה-דחוף!!

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 12/05/05 20:40 ג באייר התשסה

שאלה

יש לי חבר ששאל שאלה בנושא ל"ג בעומר על מקרה שבו אנחנו לא מעוניינים לשתף מישהו מפני אישיותו, למרות שבפועל הוא לא עשה לנו משהו רע, זו סתם מן שנאה סתמית כזו. הרב שענה לו אמר שאנו עוברים על איסור חמור של לא תשנא את אחיך בלבבך וגם מפספסים את כל העיניין של ל"ג בעומר. השאלה שלי היא האם יציאתו של אחד מאיתנו מרצונו החופשי בלבד תוכל לכפר בשביל כולנו על זה או רק בשביל זה שיוצא בלבד...מצפה לתשובה...

תשובה

אם אדם אחד פורש מן החבורה ולא משתתף בצדורת ל"ג בעמר, אין בכך כדי לכפר על כל החבורה, ויותר מכך אין כאן תיקון אמיתי של העניין.
עדיף לשוחח עם בני החבורה, להסביר להם את משמעות האבילות בימי ספירת העמר לזכר תלמידי ר' עקיבא שנהרגו לאחר שלא נהגו כבוד זה בזה, ולנסות לתקן תיקון אמיתי.
בהצלחה וכל טוב