כפית שנגע בבשר באוכל פרווה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 30/08/16 15:03 כו באב התשעו

שאלה

שלום הרב.נגעתי בפרגית במזלג ולאחר מכן נגעתי עם אותו המזלג בתפוחי אדמה בתנור בשרי האם תפוחי האדמה בשריים?

תשובה

שלום וברכה!

חסרים מספר פרטים חיוניים בכדי לקבל את התמונה השלמה, כדוגמת: האם המזלג היה מלוכלך ברוטב של הפרגית? האם האוכל היה חם? מה בדיוק נגע? באיזה אופן? ועוד.

על פניו, תפו"א אינם בשריים לצורך שמירת 6 שעות, אך לא לאכול איתם מאכלי גבינה ('חזקת בשרי').

הרחבה:
גם אם המזלג היה מלוכלך מהפרגית, בתפו"א שנגעו בו אולי היה כנגדו פי 60, והכל התערבב ביחד. וכן, אולי המזלג לא היה מלוכלך ממש, ומדובר על דבר שאין בו ממשות גדולה, והקלו בדבר (ש"ך, סימן צב).

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה