כפירה וכפרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/10/04 19:25 א בחשון התשסה

שאלה

אני כרגע בצבא במסגרת ישיבת הסדר.והשאלה שלי היא:האם אדם שכפר בתורה (לא פעם אחת) ביודעו את חשיבות התורה משום שיצרו גבר עליו והוא מתחרט ת האם ישי לו מקום לכפר על חטאיו בחזרה בתשובה שלמה או שהחטא יתכפר לו במיתתו?(אם יתכפר בכלל)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אין דבר העומד בפני התשובה .
יעשה תשובה ויתכפר לו.כדברי רבותינו בתלמוד :

["שאלו לחכמה חוטא מהו עונשו אמרה להם חטאים תרדף רעה שאלו לנבואה חוטא מהו עונשו אמרה להן הנפש החוטאת היא תמות שאלו לקודש' בריך הוא חוטא מהו עונשו אמ' להן יעשה תשובה ויתכפ' לו היינו דכתיב על כן יורה חטאים בדרך יורה לחטאי' דרך לעשות תשובה "]

וישנם סוגים שונים של כפרה על חטאים ורק הנסתרות להשם אלוקינו כדברי רבותינו בתלמוד בבלי מסכת יומא דף פו עמוד א

"שאל רבי מתיא בן חרש את רבי אלעזר בן עזריה ברומי: שמעת ארבעה חלוקי כפרה שהיה רבי ישמעאל דורש? אמר: שלשה הן, ותשובה עם כל אחד ואחד. עבר על עשה ושב - אינו זז משם עד שמוחלין לו, שנאמר ירמיהו ג שובו בנים שובבים. עבר על לא תעשה ועשה תשובה - תשובה תולה, ויום הכפורים מכפר שנאמר ויקרא טז כי ביום הזה יכפר עליכם מכל חטאתיכם. עבר על כריתות ומיתות בית דין ועשה תשובה - תשובה ויום הכפורים תולין, ויסורין ממרקין, שנאמר תהלים פט ופקדתי בשבט פשעם ובנגעים עונם, אבל מי שיש חילול השם בידו - אין לו כח בתשובה לתלות, ולא ביום הכפורים לכפר, ולא ביסורין למרק. אלא כולן תולין, ומיתה ממרקת, שנאמר ישעיהו כב ונגלה באזני ה' צבאות אם יכפר העון הזה לכם עד תמתון. "

והעיקר לא להתייאש כי גם אם נופלים יש אפשרות לקום וגם אם יושבים בתהום חשוכה השם הוא האור הגדול לאדם.

בהצלחה,

עזויאל